Vilken gulddag!

Sen jag köpte Pajen som föl när jag var 15 år har jag haft en dröm om att visa i avkommeklass. 15-åriga jag hade varit överlycklig i lördags, för nu äntligen lyckades vi! Inte mindre än fyra avkommor har vi lyckats samla ihop över åren också, och såna fina bebisar dessutom!

Jag och två av medryttarfamiljerna packade in oss och alla ponnyer i lördags och åkte till Nyköping, och sen började guldregnet!

Jemma var först ut i 1-årsklassen. Hon var ett litet monster när vi duschade henne på frambenen, stod på bakbenen och slog med frambenen. I utställningsklassen var hon hyfsad ändå, även om hon inte kunde skritta utan bara trippade fram, men så fort det var klart var hon en odåga! Så fort någon bad henne stå stilla så började hon studsa som en studsboll med frambenen. Stackars Frida, som hjälpte oss fota hästarna, hade ett riktigt jobb för att vi skulle få en enda bra bild, och när Jemma väl stod med fyra ben i marken så var kameran full… Så bilderna är därefter. Men men.

Hur som helst så vann Jemma sin klass och med GULD! Är så himla glad för det! 98878=40p, och att 7:an var på hennes överilade skritt innebär ju att det finns utrymme för ännu fler poäng när hon lugnar ner sig lite!

Jalmar var näst ut, han slogs mot Mr Edward precis som sist men den här gången bytte de ordning så Jalmar vann klassen! Även denna gång med 88888=40p. Tyvärr räckte han inte till champion valack, men jag är hiskeligt nöjd ändå. Jalmar är ju en stjärna i alla lägen också, så han är bara rolig att jobba med. Nu i veckan ska han flytta till sin nya familj, men nu har vi i alla fall hunnit få 2 guld på 2 möjliga!

När unghästarna var avklarade förflyttade vi oss till agilitybanan. Den här dagen stod vi för nästan alla starter så vi ser det mest som en rolig träning på bortaplan. Men hästarna skötte sig jättefint och även barn och vuxna! I miniorklassen vann Lovisa med Pajen, i juniorklassen vann Linnea (med Jilla tror jag?) och i seniorklassen vann jag med Pajen. Jag och Pajen blev sen också totalvinnare i agilityn.

I lunchpausen tävlade Hedvig, Lovisa och Linnea handlerklass med Jilla, Pajen och Jalmar. För Hedvig var det första utställningen nånsin men hon var jätteduktig och även Jilla skötte sig (hon brukar annars bli lite väl stark). Bäst i klassen var dock Lovisa och Pajen som vann! Pajen visade vilken underbar barnponny hon är och var strålande bredvid Lovisa. Linnea och Jalmar gjorde också ett fint jobb i sin klass.

Sen var det Jilla och Jinnas tur, de tävlade i gallstoklassen som den här gången saknade de där fina svarta stona som ofta är med, men istället innebär det att Jinna vann! Jilla kom på en fin tredjeplats. Jinna fick 89888=41p och så fina ord från domaren Annika att man nästan fick gåshud. Hon fick se sig besegrad i championatet sen av ett veteransto som fick 99 i början. Jilla fick 88987=40p, en 9:a på benen är verkligen inget att skämmas över!

I veteranklassen var det Pajens tur, och liksom Jinna så är hon rätt rund om magen men det tycker jag hon har rätt till efter hur tunn hon var förra sommaren och hösten. Hon är ändå världens vackraste! Även hon fick guld och det gjorde därmed att vi fick full pott den här dagen! Pajen fick 89887=40p och blev 2:a i sin klass efter stoet som blev champion sen.

Så till sist kom vi till kronan på verket – avkommeklassen! Det blev ju i slutändan väldigt lätt för Annika att bedöma den, alla fem hade ju fått guld!! Vi fick således guld även för avkommegruppen, med kommentarer om att de alla har en stark typ, bra ben och fina gångarter. Att man visar i avkommeklass är ju ganska ovanligt (har sett två grupper från Jäboruder tidigare, men det är allt jag kan minnas) så vi fick lite extra applåder och uppmärksamhet för det. :) Är väldigt glad och stolt över mina hästar och att vi lyckades få till det här – både att alla hästar var friska och dessutom att alla lyckades få guld på en och samma dag! Och tycker dessutom de är evinnerligt fina i sina likheter och olikheter – min (och Pajens) lilla fuxgrupp!

Tack till Shetland Öst för en rolig dag, och till Annika Strindgård för fina poäng och omdömen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.