Spontan tur till hingst…

Efter utställningen i juli klurade jag mycket på hur jag ska göra med hästarna och det faktum att jag ju faktiskt vill hålla på med avel och därmed faktiskt också borde betäcka… Det slutade med att jag från en dag till en annan spontant bestämde mig för att betäcka Pajen! Med på resan till hingsten följde Jinna – hennes ägare Anneli var inte alltför svårövertalad ändå. ;)

Valet föll på Verano Lee v.d. Zandkamp RS 639 som nu äntligen finns tillgänglig i Sverige – efter att ha ägts i Danmark när han visades på hingstpremieringen och sedan sålts till Finland. Han kombinerar fantastiska rörelser, bra bruksegenskaper och ett vackert litet huvud med en rolig färg – rödblack. Färgen gör varken till eller från för mig, så länge han är röd i grunden, men det är så klart både roligt om det blir ett extra anlag och är också lättare att sälja fölet om jag skulle vilja det.

Pajen visade brunst redan när hon klev ur transporter och blev betäckt på momangen. Än så länge har det dock inte blivit några dräktigheter. Årets säsong verkar ha varit strulig för många, med avsaknad av brunster, dålig spermakvalitet och svårt att få dräktigt med all den värme och torka som varit. Både Jinna och Pajen brunstade om, vilket mest är ovanligt för Jinna som alltid tagit sig direkt innan, så vi hoppas att det gått bättre nu på andra försöket när vädret är lite mer normalt igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.