Mysiga ponnydagar

Sommaren börjar lida mot sitt slut, men det går fortfarande att njuta av många fina dagar och hyfsat sena kvällar med ponnyerna.De två största tjejerna, Paula (12 år) och Linnea (11 år) är nu så pass stora att de fått tillåtelse att åka ut till stallet själva tillsammans med varandra eller en annan kompis (så klart förutsatt att det finns vuxna i stallet om något skulle hända). Det gör de så klart med stor lycka! Så den här veckan har det varit full aktivitet, med turer runt stora fältet med duktiga ponnyer.

I måndags tog jag med mig både Paula, Linnea och Lovisa (10 år) ut på tur utan några mammor. Nu har vi kommit till punkten när jag börjar få inse att min närvaro är i princip överflödig, haha! Paula och Linnea red varsin ponny, och Lovisa körde Dagny med flakvagnen. Det går undan vill jag lova (vi jobbar på det här med arbetstempot…), Lovisa har kört Annelis Jippi några gånger och Anneli får hålla i sig i svängarna. ;) Men roligt är det, och kanske extra roligt att de allihop börjat intressera sig mer och mer för att köra!

Min uppgift var mest att följa med och hålla koll, men när Jissa lägger sig ner och när Jilla bockar av dem så är det ändå tur att jag är med och kan fånga ponnyer. ;) Barnens mammor brukar uttrycka att de är så tacksamma att de får hänga med mina ponnyer, men även för mig är det en riktig lyxtillvaro att få hänga med både barnen, mammorna och ponnyerna och se hur de utvecklas tillsammans! Utan dem hade min hästhållning inte alls inneburit samma nöje!

I onsdags var Paula ute med sin kompis, och jag passade istället på att hänga med Jemma en stund! Hon är ju ändå 1 år nu så det börjar bli dags att bli stor! Hon har varit annorlunda än alla mina tidigare föl på så sätt att hon inte alls låtit sig fångas i hagen. Hon är snäll när hon väl är fångad, men vi har haft många kamper för att ta oss dit! Nu börjar det bättra sig, och då blir det ju lättare att jobba med henne. Man kan fortfarande inte gå rakt fram till henne, men sätter man sig strax bredvid henne så kommer hon fram och låter sig fångas.

Jag är för övrigt riktigt, riktigt nöjd med Jemma, tycker hon är väldigt lovande!

Den här dagen tog jag fram Jissas gamla bebisträns och drog på det på Jemma för första gången, och det gick ju jättebra! Jilla som är 4 år protesterar fortfarande mot bettet (och när hon var 1 år kunde hon inte koncentrera sig på att både ha bett i munnen och röra sig framåt…), men Jemma accepterade det faktiskt i princip rakt av! Att gå på promenad själv var så klart lite konstigt först och hon studsade en del med frambenen, men när vi kom ut i skogen tyckte hon det var jättemysigt!

Slutligen lite om mina två sålda 3-åringar!

Doris var på Riksutställning i augusti och det blev första visningen hos hennes nya ägare! Doris fick 87888=39p och ett starkt silver, vilket jag tycker var jättebra. Hon är väldigt överbyggd och växer nog mycket fortfarande, så även om hon inte är färdig än så kan hon nog bli ännu bättre sen. Hon är anmäld till premieringen om ett par veckor och då ser jag fram emot att få träffa henne igen! Är väldigt glad över att hon hamnat i en familj som tycker så mycket om henne!

Förra helgen var jag och Amanda på en husvisning norr om Uppsala och då passade vi på att köra förbi och säga hej till Jalmar! Han mådde alldeles prima och var glad att få gosa en liten stund. Är väldigt stolt över vilken fin liten häst han blivit och även där glad att han hamnat hos en familj som han kommer ha jättemycket roligt med. Både Jalmar och Doris har ett varsitt litet barn på 1-2 år som kommer få växa upp med dem och det tycker jag känns bra i magen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.