P&J

Har helt glömt att skriva om när vi var på ponnyernas och barnens första Pay&Jump i början av augusti! Målet har varit att vi i år ska komma ut på ”riktig” tävling med Jissa och Dagny, med målet att klara varsin felfri bana på 60 cm (LC) så att de kan få BRUCH.

Så vi packade in allihop och åkte till Nyköping där Paula och Linnea fick göra tre starter var, Linnea i 30 + 40 och Paula i 40 + 50 cm. Resultatet var lite blandat. :) En del rivningar, några vägringar, en felfri runda för Linnea och Jissa i 40 cm, och sen en lite snöplig avslutning när Paula i sin sista start med Dagny fick en tvärvägring på andra hindret och flög av!

Vi är många erfarenheter rikare och lärde oss mycket av att komma ut. Sen dess har vi fortsatt att träna hemma, och planen var att vi skulle ha gjort ett till försök i helgen som gick. Vi testade dock hemma helgen innan och fick inse att det var väldigt mycket jobb för att ens komma över en hel bana 50 cm och att vi helt enkelt inte är redo för att åka ut på 50 + 60. Ponnyerna är inte i form (mycket gräs i sommar, trots allt!) och dessutom närmar vi oss nu problemet att tjejerna börjar bli långa (vilket vi ju vet, men tanken är att året ut ska vara okej i alla fall) och därmed att ponnyerna kan börja tycka det är svårt med balansen i hoppningen. Så vi kanske får lugna oss och låta nästa generation (Lovisa, Hedvig och Emma) satsa på BRUCH istället! De har ju fördelen att få utbildade hästar och därför inte behöver börja ”från början” med att rida in och utbilda hästarna!

Är hur som helst väldigt stolt och nöjd över både ponnyers och ryttares insatser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.