Hejdå Jilla – välkommen Vega!

Den gångna helgen har inneburit både ett avsked och ett nytillskott.

Jag bestämde mig redan i juli för att det var dags att sälja min fina Jilla. Sen kom jag inte till skott, men efter Sweden Horse Show la jag ut henne på annons. Det var lite trögt i början, vilket är ovant eftersom alla jag sålt tidigare har varit tingade inom i princip 10 minuter. Men man behöver ju bara en enda köpare om det är rätt köpare! I januari kom Karin och Tilde och hälsade på Jilla och det var kärlek vid första ögonkastet. Ironiskt nog så var det som att deras besök i januari drog ur proppen. Efter det hade jag under ett par veckor nästan dagliga förfrågningar och intresserade på Jilla. Men då var det för sent, och nu i lördags var det dags för Jilla att flytta till sin nya familj i Söderhamn! Hon kommer nog få det alldeles utmärkt, med mer uppmärksamhet och massor av kärlek till bara henne! <3 Vi hoppas att hon ska trivas och frodas där.

Hela helgen var avsatt för Jillas flytt, så då blev söndagen plötsligt ledig när hon åkte redan på lördagen. Så varför inte passa på att åka och köpa den ponnyn jag suktat efter i över 3 år? Jag fick ju ett jättefint hingstföl efter Sander 2015, men trots två betäckta ston 2015 blev det inga fler föl för mig efter honom och nu är han såld till Finland. Men Gunilla däremot fick ju ett jättefint stoföl samma år som Jalmar föddes – Vega! Varje gång jag varit där sedan dess har hon fastnat på näthinnan, och när Gunilla i höstas till slut bestämde sig för att sälja Vega så gjorde det lite ont i magen… Jag hade ingen mer plats i hagen.

Men när nu Jilla blev såld så fanns det en möjlighet. Så nu är hon min!! Stofölet som jag aldrig fick själv. :) Ser verkligen fram emot att lära känna Vega, och nu ska vi börja med att köra och rida in henne så får vi se hur planerna ser ut framöver. I sommar ska hon visas för att förhoppningsvis få SUCH! Än så länge verkar hon som en fantastiskt vänlig ponny, och vi släppte ihop henne med Jissa igår kväll när vi kom fram, för att hon skulle ha någon att gå med idag innan ihopsläpp med flocken, och de tittade och hälsade på varandra och det var aldrig ens ett pip.

Jissa hälsade så fint på Vega!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.