Pepparkakssuccé!

Efter förra årets häftiga upplevelse med Sweden International Horse Show i Friends Arena så räknade vi med att det var en engångsupplevelse. Men sen fick vi förfrågan om att vara med igen, och det kunde vi ju inte tacka nej till!

Hela Friends-gänget, foto: Therese Hübner

Vi fick också möjligheten att plocka med oss en ponny och några människor till i vårt gäng. Tack vare det kunde vi också steppa upp oss ytterligare nån nivå, och fick möjligheten att skapa ett helt eget ekipage till föreställningarnas julavslutning! Vi höll på i månader innan, snickrade, målade, pyntade och sydde, men tänk så häftigt det blev! En vecka innan det var dags att flytta in i Friends arena kunde vi äntligen testa ekipaget.

Vårt pepparkakshus blev den stora nyheten i årets julavslutning, och var med i SVT både i direktsändning och i den timmeslånga sändningen på annandagen!

Ponnyerna skötte sig lysande även i år, allra roligast är Dagny som bara ÄLSKAR uppmärksamheten!! Hon fick vikariera som monterponny och bara njöööt av att alla kom och tittade och klappade på henne. Lustigt eftersom hon annars kan vara ganska sur i stallet när det blir för mycket runt henne… På väg in med pepparkakshuset stod hon utanför draperiet och bara studsade med framdelen och ville jobba, och så fort draperiet drogs undan så drog hon som en riktig liten arbetshäst! Frustade och trampade.

Förutom vårt fina pepparkakshus, så visade vi också upp agility i paddocken, och vi fick dessutom vara med och visa upp oss i två olika inslag i stora arenan. Ena gången med fokus på ridning (men med Ida och Walle i tömkörning), och andra gången med fokus på tömkörning när övriga körde vagnar. Vi klädde oss allihop i tweed och engelsk stil, och det är ju så himla snyggt!!

Våra duktiga tjejer var också med i andra saker under helgen, visningsklasser och annat skoj. Walle (Lyrics Wonderful) och Lotta fick också träffa kronprinsessan och hennes barn! Dessutom hade Linnea Dahlberg (stuteri Nybyn) och jag rosettverkstad flera gånger under helgen.

Tusen tack till SSS och SH som lät oss göra det här igen, tänk vilka upplevelser vi får ha tillsammans!

Tänk så många fantastiska sammanträffanden i livet som leder till roliga saker! En sån sak är vår flakvagn – jag köpte en sele av en dam i Vallentuna när Doris skulle köras in, i trädgården hade hon också en parvagn och en flakvagn plus lite annat smått och gott. Jag tyckte vagnarna var lite för dyra och köpte bara selen den gången. Ett år senare erbjöd hon mig parvagnen för ett väldigt reducerat pris, och ytterligare en period senare fick vi flakvagnen i julklapp för att hon tyckte det var roligt att sakerna kom till användning. Och om de gjort! Flakvagnen har rustats upp lite, barnen har kört med den hela sommaren (man kan ju lasta den full med barn, perfekt!), ponnyerna tycker den är trevlig att dra, och nu har den ju både dragit pepparkakshus och varit med i tv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.