Om oss

Mitt stamsto Amaze med hennes 4 avkommor Jinna, Jilla, Jalmar och Jemma som visades med guld i avkommeklass 2018!
jinnabeacher

Jag som har stuteri Granbacka heter Linnea Ornstein och har hållit på med hästar sen 1991 och shetlandsponnyer sen 1996. Tre år senare köpte jag min första egna shetland, och hon finns fortfarande kvar hos mig – Amaze. Sedan dess har några hästar kommit och gått, men idag finns tolv ponnyer i min ägo. Stuterinamnet registrerades 2006. Hästarna finns idag i huvudsak i Skåne, men en är fortfarande kvar i Stockholm på foder.

Mina hästar används till körning, ridning, agility, utställning och avel – det mesta som jag har möjlighet till. De har också gått på shetlandsponnyläger och har varit med och visat upp sig på Sweden International Horse Show på Friends arena. Eftersom användning är viktigt för mig så vill jag att alla mina hästar skall ha ett lugnt och stabilt temperament, och mina hästar är väldigt mycket hanterade från dag 1.

Något annat som är viktigt för mig är en förärvningssäker stamtavla, och alla mina ston som används i avel har diplom och är mångfaldigt guldbelönade på utställning. Bakom dem ligger flera generationer av diplomston, championhästar, och ELIT-belönade förfäder.

Linnea
Jag är född 1984, bor i Osbyholm utanför Hörby, och arbetar som kommunjurist. Dessutom frilansar jag som fotograf och stickdesigner. Mina foton och stickade produkter finns i min webbportfolio.