Jetta af Granbacka

Mörkfuxsto. Född 25/5 2022 hos mig. Förväntad höjd ca 87 cm.

Stamtavla
e. Talang RS 832 (ljusfux, 82 cm, G-premierad, 41p, champion)
u. Jemma af Granbacka RS 8043 (mörkfux, 91 cm, diplom, 41p)
ue. Wilfred v.d. Zandhoeve RS 555 (mörkfux, 96 cm, A-premierad, SUCH, 42p, champion)
uu. Amaze of Eastland RS 4753 (fux ljms, 98 cm, ELIT-premierad, diplom, SUCH, 43p, champion)
uue. Joseph of Mairscough RS 521 (svart, 93 cm, 39p)
Mer stam…

Om Jetta
Jetta föddes utan förvarning, bara timmar efter Velour. Ut kom det mest bedårande lilla fölet, och första dagarna passade vi på att beundra henne så nära vi kunde. När hon blev stabilare på benen höll sen Jemma undan henne väldigt bestämt och Jetta blev väldigt blyg en period. Vid 1 månads ålder skadade sig Jetta allvarligt i sitt ena bakben och fick tillbringa en vecka på boxvila, och sprutor och infångande i boxen gjorde inte saken bättre. Initialt trodde vi att vi skulle få ta bort henne samma dag, men veterinären tyckte att vi skulle ge henne en chans. Det föll väl ut, efter en månad syntes knappt någonting av det vi först trodde var ett brutet ben. När vi ett par månader senare skulle röntga för att se om det skulle bli något bestående tyckte veterinären det var överflödigt eftersom hon var i princip återställd. Förmodligen har hon haft en liten fraktur i en tillväxtzon, och det förväntas nu inte ge några men. Tack och lov!

Några veckor efter boxvilan bestämde sig Jetta helt plötsligt och oväntat för att hon ville gosa. Sen dess har hon varit den mest sociala fölungen av alla tre, hon har gärna legat i knät mellan varven och framför allt bara gosa gosa gosa! Vi är tacksamma att hon inte visar sin mammas lite skygga tendenser och extrema integritet.

1,5 mån efter skadan chansade vi och tog med Jetta till Bosjökloster. Tänk att hon lyckades få 88 på rörelserna trots skadan, och totalt sett en guldmedalj! Jetta blir kvar hos oss som framtida avelssto, det återstår att se om det blir som mini eller som (troligtvis) liten standard.

Resultat
88888=40p Bosjökloster 2022